Strawberry Swirl

Пролетта е сладка като козунак. Също така и като ягодов сладолед. Ако си диабетично отвратен от това е сладка и като топъл дъжд по позеленялото всичко наоколо. No birds and bees bullshit, please, просто от слънчицето ти става едно бирено и приятно и всяка тревна площ те привлича като вселенски магнит върху себе си. И други неща те привличат върху себе си…Изобщо е един доста привлекателен- малко нещо в Нютоновския смисъл- период на сладко блаженство.

А лекциите си седят самотни и низвергнати вкъщи и те чакат да се прибереш по нощите като нервна пренебрегната съпруга. Но ти си имаш по-добри занимания от това, пияница с пияницата! Признай си, че няма пейка и бирено шише останали девствени в тоя град! И хората, о, хората! Има наченка на усмивка даже сред темерутските ти сътролейници!

Даже приятелите като след пролетно почистване я се поизтупват от прахта и влизат нови и свежи в бирения ти график, я си показват изтърбушените пружини и отстъпват място на нови и по-слънчеви хора. Зеленото не успокоява- то изпълва с енергия. Енергия, която казва че не си струва да си убиваш усмивката със сърдитковци, сърдитки и други излишни събеседници.

А пътя? Пътят си върви и ту те дърпа след себе си, ту ти си го дърпаш нанякъде. Ако те отведе на място, на което си бил това съвсем не значи, че изживяването ще е същото. Удивително е как отивайки някъде за пръв път никога дори не можем да предположим как по-късно ще се върнем при обстоятекства, които доминото още не е и започнало да нарежда… С изключение на социално-музикалния шок от Lifestyle-a “за душата”, доминото този път се беше погрижило за хубави хора, много приятни емоции, смях, слънчице, домашна ракия, природен уют и няколко луди глави, в които премина колкото прав и променлив ток може да побере една вечер…че и отгоре :)))

1

Картинка: Michelle Doherty©

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s