СубКултурно

Тазгодишният София филм фест изобилства от най-разнородни кино-емоции. Трудно можем да си представим филмов вкус, който да е останал незадоволен. От любителите на класическото европейско кино, които могат да се порадват до насита на италианския темперамент на Еторе Скола, през “домашните” творби на Милош Форман и острието на документалното кино до Балканския синдром на режисьорите в региона и по-актуалните заглавия, предназначени за по-масова публика…
Eдин от най-приятните елементи на програмата обаче е застъпената широко през тази година неполирана, неудобна и неустоимо непретенциозна субкултура. Пънк, зрелища и добрия стар сексплойтейшън.
Вие знае(х)те ли кой е Стивън Апостолофф (преди феста)? Независимо от отговора- трябва да гледате Татко снима мръсни филми. Защото:
– малко българи са имали (не)щастието да работят с Ед Ууд и да пробият през 50те в Холивуд. Да не кажем, че е само един
– малко са и свежите и оригинални документални филми направени с толкова хумор за почти непознатите куриози около наши творци
– защото някои филми са толкова добри именно, защото са отчайващо лоши
– е, и защото има голи жени…
Ако пък заглавия като присъстващите на феста Оргията на мъртвите, Астрозомбита и Взводът на куклите са прекалено low-B-sexploitation за субкултурните ви разбирания- насочете се смело към Пънка.
Той е още жив макар и с леко шкембенце, живеещ с майка си и абониран за най-абсурдните балкански ситуации, които сте виждали.
Запознайте се с Мирса, йебем ве пичка матерна. Няма да съжалявате- защото ще се смеете с пълен глас и дори ще ви стане съвсем малко тъжно като видите, че и големите мъже могат да обичат едно малко животно като малки деца.
 Punk is alive and kicking, както и балканското кино.
Advertisements

2 thoughts on “СубКултурно

  1. 🙂 киноманията е Любов – дори и към най-абсурдните дечица на 7то изкуство. Превъзнасянето на “театралните постановки” и сбърчените носове са поза 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s