Сбогом, Cider! Здравей, Fusion!

Някога не оставях неизпита бира в чашата си. Но напоследък любимото хмелно питие има все повече вкусни заместители. Sommersby направиха щастливи мнозина от нас, които обичахме отпреди сайдера, но трудно го намирахме в български магазини и то не на особено приемливи цени. Сега изборът между Круша и Ябълка е единственото ни затруднение. Плюс scout-ването на различните магазини, квартални бакалийки и клек-шопове за възможно най-малко цифри на етикета. 
Мнозина -предимно мъже свикнали с по-тежки питиета или по-остри вкусове бири- разбираемо намират сайдера за сладникава и дори дразнеща напитка. За повечето, на които им допада по-сладкия вкус обаче – глътката свежест си струва. Предполагам това ще бъдат и същите хора, които ще се насочат към новата Загорка Fusion. Знам го, защото първата ми мисъл, когато видях плаката на бира с гроздов аромат беше – Къде мога да я пробвам?. (е, добре, де! Първата мисъл беше “Хм!”, което също може да бъде преведено и като “Какво?”, ” Искам!” и “Хубаво лилаво”).
Днес с радост я видях в хладилника на супермаркета до офиса, а цената от 1.15 ми се стори повече от добра. Заключението? Сбогом, сайдер! Здравей, Фюжън!. По-малко сладка от Sommersby (за тези от нас, които ако слушат докторите си не трябва дори да припарват до захар), по-интересна на вкус и изобщо- идеално (женско) питие за следобед с колелото пред Народния театър. Всички палци горе и алелуя за скептичните към лимонените вариации на лятото, известни още и като Фанта Хмел.
Наздраве!
Advertisements

2 thoughts on “Сбогом, Cider! Здравей, Fusion!

  1. Пробвах я вчера – стори ми се… странна. Всъщност, малко съм разочарована от любимата Загорка, но това си го нося още от зимната им Резерва.

    Моята лятна биромонада е Ариана радлер. 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s