Cogito ergo Sum

Ако сте почитатели на формата TED със сигурност имам интересни новини за вас. Защото само след 2 седмици в София ще се проведе още едно събитие, насочено към младите любознателни умове. Лекторите от RATIO са си поставили за цел да ви поднесат на достъпен език някои от най-интересните теми в областта на точните науки, рационалното мислене и общокултурните въпроси.

Ако и на вас тази идея ви се струва също толкова чудесна, колкото и на мен: подкрепете събитието с присъствието си – входът от 7лв за студенти (10 лв стандартен билет) си струва да се лишите от едно кино. Идеята е ако събитието привлече публика и събуди интересен дебат, провеждането му да се превърне в традиция. А младите мислещи хора в България определено имаме нужда от повече такива хубави иниациативи.


И така: какво да очаквате?

Психология: на RATIO гостува Кристофър Френч, британски психолог, специализирал се в психологията на паранормални вярвания и аномални изживявания, преподавател в Goldsmiths, University of Londonя.

– Физика: за вълнуващите открития в CERN, свързани с търсенето на Хигс бозона – фундаментална частица, предвидена от Стандартния Модел на физиката на елементарните частици.


Сами ли сме във Вселената: Астрофизикът Владимир Божилов ще ни разкаже повече за любимото си занимание ( и професионално поприще) – търсенето на екзопланети(планети около звезди извън Слънчевата система)


За повече информация погледнете сайта на RATIO или най-добре, вижте и чуйте сами на 29.09 в Младежки театър.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s