inSightseeing: Ретро Скара

София напоследък се напълни с нови все по-приятно замислени и аранжирани кътчета за отдих, хапване и забавление. Вчера импулсивно решихме да изпробваме небрежния чар на новопоявилата се Ретро Скара на ул.Дякон Игнатий (на ъгъла с площад Славейков, в посока към Народния Театър). Резултатът, освен замайването с вино и хубавото прекарване с любимия човек беше, че сега ми се ще да разкажа на повече хора за него: защото местенцето наистина си заслужава.
Тук трябва да предупредя: не се надявайте на шик wine and dine място или гурме кухня. Чарът на Ретро Скара е именно в много семплата минималистична идея и чудесното й изпълнение. Менютата са за еднократно използване и стоят разпечатани като подложка на масата: с приятно допълнение от принтирани на тях морски шак, мини-кръстословица и няколко свежи вица. По-стените стоят легендарни табели от соц-времената като Роналд Рейгън – Враг но.1 на Тутраканска селищна система и Болните в социалистическа България: най-здравите болни в света!  


Стари фотоапарати, акордеони и други вещи допълват ретро-атмосферата с една (малко спорна, според музикалния ви вкус) друга добавка: стари български рок и естрадни песни. Докато Росица Кирилова наистина идва в повече, някои от най-хубавите ни родни песни от миналото (особено чути една след друга) създават приятно и уютно усещане, малко нещо отвъд времето. Менюто е максимално опростено, но не бързайте да се разочаровате като видите стандартните познати ви храни: наистина ги приговтят доста вкусно, а пъстървата с гарнитура от сотирани картофи с мента ще ви накара да си оближете пръстите!
За завършване препоръчвам цеденото кисело мляко със сладко от смокини, обилно полято с вино (и целувки)! Ако ви хареса – поканете и приятели. Макар да беше бонус да си в ресторантче цялото за теб и любимия човек, ми беше малко тъжно да гледам такова приятно местенце без никакви посетители. Така че: качете се на машината на времето и заповядайте 🙂 
Внимание! За хора заредени с усмивка и радващи се на малките удоволствия.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s