Най-доброто от 2014: Места и преживявания

Годината предложи много прекрасни емоции и една житейска загуба, която е твърде лична за обсъждане в блог. Като изключим болезненото напомняне за неизбежното Memento Mori:  от безсънното и заредено с хубави емоции начало до настоящите празници това беше една година на вътрешно спокойствие, щастливи споделени дни и дейно догонване на цели и мечти. 
...Спомени по любимата рецепта на Алф-“всичко на миш-маш с всичко отгоре”:
Съботно-неделни кратки пътувания с любимия човек: от картинг и стрелба с лък, през Лов за печати из красиви родни кътчета до болезнени планински изживявания със сноуборд. В главата – капучино, в краката- лед и страшно кино, ако трябва да адаптирам за случая една любима песен. В Чепеларе пък вместо да затворим бар, буквално отворихме един в 3 сутринта, за да празнуваме рожден ден и да научим за предстоящ снежен фестивал. 

Гледахме Камен Донев, за да се просълзим от смях и после – от вълнение, заради предложение отправено към една щастлива рожденичка пред цялата зала. Върнахме се в заветния Орешак и в най-вкусното място по нашите и без това осеяни с прекрасна храна ширини. От още много споделени моменти и хубави индивидуални кътчета за спомени се опитах да отделя по-различните и запомнящи се места и изживявания.

10 Trace

На Legion run бях само човекът зад обектива, защото събитието трябваше да е само за ходещи машини, а препятствията в крайна сметка се оказаха повече от достъпни дори за хора, които не са минали през обучение за US marines.

Заредена с енергия за подобни събития, много се зарадвах, когато Роро и екипът му обявиха провеждането на Trace- the treasure race. Решавахме забавни загадки, скачахме, катерихме се, бихме се с мечове, тичахме (около 2 и половина пъти – no rush :). С малко забележки (понеже можеше да е страхотно, а не просто яко) беше чудесен повод за отборна работа и едно по-различно съботно изживяване с приятели

9 Rails Girls
 Мy inner nerd rejoices. Един ден зад компютърния екран, в който виждаш колко страхотно е усещането сам да създадеш нещо (дори съвсем малко в началото). Интелигентни млади хора, които искат да те научат и вдъхновят, и на всичкото отгоре: да се забавлявате, докато това става.  С нетърпение чакам да приключа другите ангажименти и тези занимания да станат повече от редовни

8 Black rebel motorcycle club
 Eдна от малкото любими групи, които бяха в Bucket list-a ми. След тях остават само NIN, Rob Zombie, The Black keys и Slipknot и вече мога щастливо да кажа че съм видяла всички, на които държа.
 

Страхотен и зареден с много енергия концерт в Солун, който на всичкото отгоре съвпадна чудесно с рождения ми ден и беше хубав повод за еднодневна разходка до южната ни съседка.
7 Морета и пътувания с мотор
Да живеят уикендните морета! Именно благодарение на тях пътуването е винаги различно; компанията и местата – разнообразни, а зареждането с енергия след края на работната седмица- гарантирано. Традиционно открихме сезона на Корабчето в началото на юни, а после обиколихме за малко Равда, Градина, Шкорпиловци и през септември- пак Черноморец.
Порадвахме се на вкусната кухня и уютна атмосфера на Старите разбойници във Варвара, поваля ни дъжд; ходенето до морето с мотор се затвърди като начин на пътуване, а ужасяващите порои през септември не ни спряха да изкараме едно от най-страшните среднощни пътувания в буря (които цял живот ще си разказваме с другите двама другари по път) и едно от най-веселите морета. Особено на (вече не съвсем) дивия плаж Силистар, чийто пясък и бурно море останах само за нас през почти целия ден. Неочаквано топло, бурно и дивашки красиво море.
6. Снимане- all over the place
Фотографията е искрена страст и удоволствие за мен и тази година предостави много интересни възможности за снимки както и първата ми платена поръчка.
 
На път, сред хора и животни, в Националната галерия, на улицата, в студио: снимането оставa едно нещата, които ме правят искрено щастлива.
 
5 Рожден ден
Тази година си изкарах един от най-веселите рождени дни ever. С любезното домакинство на Коцето, проектор, кадри от любими стари филми, пунш, музика и много, много настроение. И най-важното: един куп хора, чиято компания наистина ми носи много позитивни емоции, колкото и разнородни като характери и интереси да са всички: беше (не)очаквано добра комбинация.
Радвам се ужасно, че успяхме да се съберем на едно място: в буквален и преносен смисъл, защото е цяло чудо, че мястото побра повече хора от празнуваните години. Искам пак!
4.Shell Exciting drive
Търсейки формулата за перфектното пътуване с Shell V-Power Nitro, имах възможността да прекарам 3 шури и изпълнени със смях и приключения дни, заедно с отбора на Вики Терзийска: пълните с енергия Криси и Хриси, страшно милия екип от Publicis и красивите места из България. 
 
Завършихме на второ място, а в спомените ни ще остане игра на пейнтбол и филмче достойно за създателите на Counter Strike, булчински рокли, емоции, градини на замъци, пълни с животни, плуване, смях и с две думи: страхотно пътуване.
3 Амстердам
 Въпреки че прекарахме почти седмица в най-ужасния климат, на който съм ставала свидетел (надявам се положението да не е постоянно така), пътуването до Амстердам беше сред най-запомняшите се и хубави изживявания по много специален семеен повод.


Фламандско изкуство, Ван Гог, Вермеер, Ян Стейн, Рембранд, колела, канали, лалета, холандска и белгийска бира, колела. Хубави спомени and the Best Mom in the world.
2 Валенсия


Въпреки любовта ми към северните държави и народи, Испания беше любов от пръв поглед. Или първа разходка. Сблъсъкът ми с Иберийския полуостров (въпреки негативните ми впечатления от много испанци, с които съм се сблъсквала) далеч не беше хаосът който очаквах. Напротив- Валенсия беше едно чисто, красиво, изпълнено с прекрасна архитектура, много живот и темперамент място.


Няколко дни по-късно (измерени в безброй кани сангрия, вкусни тапас, разходки (и находки) из парковете, малките площади и музеите на града), първото впечатление беше напълно затвърдено. Това е един от най-красивите европейски градове, шедро облян в слънчева светлина, портокалов цвят, кипящ културен живот и чудесна атмосфера.
Още за Валенсия в блога и Nat Geo.

1. Home, Sweet home

 При всички хубави места и събития през годината, най-специалното за мен си остава това, че си имаме общо вкъщи 🙂 Не че е през последните години не сме били под един покрив почти през цялото време, но има нещо много щастливо и уютно в това да помагаш да направите едно място заедно, да боядисваш, да преобразяваш оставеното от (ужасни) немарливи наематели в чисто, хубаво и красиво място; да сменяш дръжки на шкафове, да правиш DIY мебели и нещица за вкъщи. И да оставиш подаръци под собствената елха 🙂

Една наистина чудесна година изпълнена с много работа и безсънни нощи пред компютъра, но и с подобавщи моменти на много веселие и отмора. Благодаря на всички прекрасни хора, които допринесоха за хубавите спомени! Весели Празници и прекрасна 2015!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s