Вкусни идеи и идеи с вкус

 Хората на изкуството са цветни и изпълнени с идеи. Вниманието им трудно може да бъде задържано от суха презентация в хотелско лоби или конферентна зала. Как да се задържи вниманието и да се достави удоволствие за всички сетива в зала пълна с творчески настроени и любопитни посетители? 

Две думи: La dolce vita. Италианците знаят как да живеят добре: красива обстановка, хубава храна, хубаво вино и хора в добро настроение. Какъв по-добър начин да стимулираш нови идеи?

Екипът на официалния вносител Adcom напълно сам създават концепцията за цялото събитие до най-малкия детайл под мотото “Ако идеите имаха вкус”. Целият производствен цикъл от създаването на една идея до отпечатването й беше показан:от една страна с премиерите на два нови продукта.


Единият беше Cintiq 27QHD – най-високия клас таблет за професионални художници и аниматори на Wacom към този момент, а другият: премирният чисто нов Xerox Color C 60:  последен модел мултифункционално устройство за печат, “виновно” за реализирането на хартия на нарисуваните идеи. Менютата на събитието представиха и двата продукта със сериозно пролетно намаление за заинтересованите.

Добрият вкус беше запазената марка на цялото преживяване: от работата на Chef Радослав Кирязов (специалист не само в създаването на изключително вкусни пици, но и в хореографията с въртене на тесто за пица), през продуктовите каталози направени като гурме менюта до показването на печат върху шоколад…

Антипасти, пица, прясна паста, равиоли с круша и сирена, сицилианско вино, хубаво кафе : добрият вкус беше не просто мото на картинка, а истински пример за experience marketing в най-добрия смисъл на думата. Била съм на безброй събития през последните години и не се сещам за някое с толкова изпипани детайли.

 Как се вмъкна креативния елемент? Тестото, което Chef Криязов въртеше за шоу беше в цветовете на логото на Wacom (направени от тесто за пица с естесвени оцветители), a менютата бяха разпечатани благодарение на Xerox. 

Момчетата от Artomat бяха създали талисман на събитието: Крокодилчето Пицар (на италиански Pizzaiolo Coccodrillo), което беше показано не само в страхотно симпатичен анимиран 3D вариант, но също се появи от плът и пластмаса: разпечатан на 3D принтер. 
Краткото представяне на техниката за превръщане на 2D в 3D рисунка беше много интересно, а талисманчето след малко се оказа отпечатано и на “дневно меню” с пролетни намаления. Към него вървеше “кутия за пица” с брошури и подробности. Никога не съм виждала толкова много хора наистина внимателно да разглеждат всички материали,, за четене, които им дават.
Имаше и забавна лекция от италианския вносител на вината, които се пиеха Маурцио. Всъщност не бива да го обиждам, както той каза “Моля да знае, че аз не италианец, моля моля. Сицилия различно от Италия, ние повече към Африка, отколькото онези там на Сееевер“.
И Chef Кирязов и Maурицио бяха абсолютна атракция, но звездата си остана огромният таблет Cintiq, който на всяка пауза в програмата създаваше опашка от любопитни аниматори и художници, нетърпеливи да видят сами какво може да се прави с него.
 
 
 
 
 
През това време снимам и превеждам на унгарския представител на Wacom Хайнелка. Осъзнавам, че макар в рамките на работното време да се занимава с продажби и строго определени бизнес дейности,  самата тя също е много творчески настроен човек. Наскоро е започнала да експериментира с гипс, стъкло и ръчно оцветен текстил и хобито й е да прави бижута, лампи и малки аксесоари за дома. Забавлява се страхотно и казва, че досега не е била на толкова пъстро и нестандартно представяне на продуктите им. Време е и най-накрая да разбие една моя заблуда. Бях свикнала да наричам компанията “уей-към” по американски маниер, но се оказа (никога не е късно човек да научи нещо ново), че името всъщност е Ваком и идва от японската дума Ва, която означава “хармония”.
 И “хармония” е най-доброто определение за представянето на таблета в Show how този четвъртък. Хубава атмосфера, хубава храна и хора, заредени с идеи, добро настроение и желание да създават нови неща. Какво по-хубаво от вкусни идеи и идеи с вкус?
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s